Colaborare Arad

Zoltan BV e1679935822359

Aradul rămâne oraşul de suflet al copilăriei Profesorului Zoltán Galajda, fiind absolvent al Liceului Sanitar din Arad în anul 1981.

Înfiinţează Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculară privată din Spitalul “Sfântul Gheorghe” din Arad cu suportul Universităţii de Vest Vasile.Goldis şi a Societăţii Terapeutică.

Prima intervenţie pe cord deschis efectuată de Profesorul Zoltán Galajda la Arad a fost un bypass coronarian pe cord bătând prin minitoracotomie. Dealtfel prima asemenea operaţie efectuată în România a fost tot de Profesorul Zoltán Galajda prin invitaţie la Târgu Mureş de către Profesorul Radu Deac.

Pe lângă activitatea clinică, la Arad a existat şi există o intensă activitate didactică şi științifică prin colaborarea cu Universitatea de Vest « Vasile Goldiş », activitate inițiată de Rectorul Fondator al acestei universității, regretatul Profesor Aurel Ardelean şi continuată de Rectorul Universității, Doamna Profesor Coralia Cotoraci.

Dr. Zoltan Galajda
Profesor Universitar

Laborator didactic de chirurgie și microchirurgie

Laborator ChiruhieCardionet International Hospital în colaborare cu Universitatea de Vest « Vasile Goldiş » pune la dispoziție Laboratorul didactic de chirurgie și microchirurgie, unde cei interesații pot să se instruiască sau să se specializeze în domeniul chirurgiei cardiovasculare, începând cu luna noiembrie 2023.

Operație pe cord deschis realizata in premiera, la Universitatea de Vest “Vasile Goldis” din Arad

operatie2Intervenția chirurgicală, un „bypass coronarian pe cord bătând din minitoracotomie”, a fost realizată de prof. dr. Galajda Zoltan, profesor asociat al UVVG, directorul Clinicii Universitare de Chirurgie Cardiacă şi Vasculară din Debrecen, prof. dr. al Universității din Debrecen, specialist internațional în probleme de chirurgie cardio-vasculară. Acesta a condus o echipă mixtă formată din medici specialiști din Ungaria, România, precum şi din cadre universitare şi medici rezidenți formați la clinicile UVVG şi la renumite clinici din străinătate, sub coordonarea dr. Alexandru Dumnici, șeful Centrului de Chirurgie laparoscopică „Sf. Gheorghe”.

Dezbateri

Prof.dr. Zoltan Galajda în dialog cu:

Prof. dr. Alexandru Dumnici, fostul șef al secției de Chirurgie 2 din Arad click AICI

Dr. Gici Aiordăchioae, șef secție Chirurgie 2 Spital Județean Arad  click AICI