PROCEDURI ENDOVASCULARE LA CARDIONET-SANCONFIND

La Centrul de flebologie Cardionet-Sanconfind beneficiați de:

    • Operații pentru varice prin tehnică endovasculară ce durează 20 minute şi puteți pleca peste 2-3 ore acasă.
    • Program de recuperare cardiovasculară complexă ce include şi patologia limfatică (vezi video ).
    • În următoarele boli puteți beneficia la noi de proceduri endovasculare, adică “fără operație deschisă”:
      – operațiile de varice, ulcerul varicos
      – boala coronariană (bolile vaselor inimii)
      – bolile vasculare intra abdominale sau intra toracice

 

 

VARICELE SI ULCERUL VARICOS AL MEMBRELOR: CUM SE EFECTUEAZA ACESTE PROCEDURI ENDOVASCULARE?

Pacientul se află într-o ușoară sedare efectuată de medicul anestezist. Chirurgul introduce cateterul de ablație (crio, aburi, laser, radiofrecvență) prin puncționarea venei sub ghidaj echografic după care vasul (trunchiul venos principal este închis din segment în segment.
Pentru protejarea țesuturilor din jurul vasului, acestea sunt injectate cu ser fiziologic rece, manșonând astfel vasul (se numește lichid de tumescență).
Afluentele trunchiurilor venoase ( care poate fi safena internă sau cea externă) vor fi închise prin injectarea unei substanțe vasoconstrictoare puternice numită Aethoxysclerol.
Uneori, în cazul varicelor gigante, foarte dilatate, este necesară efectuarea unor incizii mici, tehnica denumita flebectomie.

 

Video.1

 

În data de 26.07.2026 ora 10 am a avut loc  o transmisie directă din sala de operație din cadrul Sanconfind, a unei proceduri endovasculare demonstrative și didactice efectuată de Profesorul René Milleret împreună cu Profesorul Zoltan Galajda. S-au dezbătut indicațiile, tehnicile procedurale și rezultatele obținute.

 

 

Clipboard0312

 

În imagine vizualizați parametri de lucru pentru crioablație: Se vede temperatura de “înghețare” a venei dilatate. Crioablația, spre deosebire de laser de exemplu, nu este nocivă țesuturilor din jur prin efectul termic.

 

 

 

Înapoi la pagina principală

 

Compartimentul de chirurgie cardio-vasculară – SANCONFID

imgnews 8de8fb58 b470 4e9a 7a13 a2193e8b50cfProfesor dr. Zoltan Galajda a creat, la SanConfind, Compartimentul de chirurgie cardio-vasculară

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obținut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

Palmaresul său profesional numără mii de operații pe cord deschis, la care se adaugă alte mii de intervenții chirurgicale vasculare, în care inima nu a fost implicată. Printre marile sale reușite se află o premieră mondială (prima disecţie de aortă prin canularea arterei brahiale), precum și una naţională, efectuată la Târgu Mureş în anul 2009: bypass-ul coronarian pe cord bătând. E profesor asociat al Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) din Arad şi șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Debrecen. La București, a înființat Cardionet Hospital, un spital privat specializat în chirurgia cardiovasculară, care și-a câștigat rapid un bine meritat renume.   

Prima operație la SanConfind

Nu cu mult timp în urmă, la spitalul din Poiana Câmpina, prof. dr. Zoltan Galajda, medic primar chirurgie cardiovasculară, a operat un pacient de 79 de ani. Intervenția a durat două ore și s-a numit: endarterectomie carotidiană dreaptă cu petic de lărgire PTFE, în anestezie de plex cervical. În următoarele săptămâni, domnul doctor a dus la bun sfârșit și alte operații complicate, asupra cărora vom reveni într-un viitor articol. Doctorul Galajda Zoltán a făcut echipa cu dr. Tudor Paduraru – medic primar ATI la spitalul Militar București, cu dr. Cristian Zlate – medic specialist chirurg și dr. Oncica – medic rezident chirurgie. În sală au fost prezente trei asistente medicale de la SanConfind: Irina Bădulescu, Adriana Crețu și Alexandra Mănescu. Pacientul a fost externat cu stare generală foarte bună, fără complicații post-operatorii, revenind apoi pentru o altă necesară intervenție. Așa cum am menționat în introducerea materialului, domnul doctor deține multiple superspecializări și competențe din domeniul chirurgiei cardiovasculare; acestea au fost obținute la Paris, Tel Aviv, Istanbul și Budapesta. În decursul anilor, a condus mai multe echipe de chirurgie cardiovasculară, atât în România, cât și în străinătate, în spitale de stat și centre private. Are peste 4.000 de intervenții complexe, dintre care mai bine de 2.000, operații pe cord deschis. Este specialist în tehnica de revascularizare miocardică “off pump” (pe cord bătând), având o solidă experiență în tehnici de plastie a valvei mitrale. Dintre realizările sale remarcabile am sublinia încă o dată: prima operație publicată pentru disecție de aortă cu canularea arterei brahiale; prima publicație a tehnicii de recoltare a grefonului radial prin procedeu minim invaziv fără endoscop; brevet de invenție al unui dispozitiv de fixare a cordului în operațiile “off pump”.

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda – Campina TV,

 

 

Înapoi la pagina principală

Virtual Cardionet

Virtual cardionet, Cardionet Hospital, Zoltan Galajda Pentru că dorim să oferim pacienților noștri servicii medicale de cea mai înaltă calitate, în prezent suntem într-un proces amplu de digitalizare și informatizare  care are ca scop principal: accesarea, într-un mod cât mai facil, a serviciile noastre și rezolvarea chirurgicală, în cel mai scurt timp posibil.

Astfel, cu Virtual Cardionet favorizează rezolvarea on line a:  procedurilor administrative (trimitere de documente medicale, programări, precum și alte aspecte administrative), contactului facil cu pacientul, urmărirea sa post-operatorie, accesul pacientului la facilitățile oferite de Cardionet International Hospital.

Implementarea conceptului de Virtual Cardionet  este fezabilă luând în considerație și faptul că o mare parte din populație, azi, are acces la Internet, computer si diverse dispozitive mobile, cu ajutorul cărora poate beneficia de  Asistența medicală virtuală, precum și:

  •    Comoditate sporită. În loc să fie nevoiți să călătorească la un control medical, oamenii din zonele îndepărtate pot accesa cu ușurință aceste servicii de la distanță
  •   Accesibilitate îmbunătățită. A avea servicii de asistență medicală atât de accesibile oferă potențiala promisiune de a încuraja oamenii să își răspundă nevoilor de sănătate într-un mod mai oportun și mai frecvent.
  •    Costuri financiare mai mici. uneori chiar și jumătate din costul unei întâlniri tradiționale în persoană.

Dacă apelați la noi, partea administrativă in procesul Dumneavoastră  de vindecare este mult simplificată prin implementarea tehnicilor informatice și de telemedicină contemporane.  Aceasta parte reprezintă “Virtual Cardionet” pe care puteți să îl accesați.

A fost conceput pentru a putea fi utilizat simplu chiar și de generația mai in vârstă.

 

Operațiile pe cord bătând “off pump”

 

Operațiile pe cord bătând “off pump” – operațiile unde inima pacientului nu este oprită și nu este conectată la un aparat de circulație extracorporal (mașina cu inimă-pulmonară).

În operațiile tradiționale de chirurgie cardiacă, inima este oprită și un aparat numit mașină cu inimă-pulmonară preia funcția de pompare a sângelui pentru corp, permițând chirurgilor să lucreze pe inimă într-un mediu static. Cu toate acestea, această metodă poate veni cu riscuri și complicații, cum ar fi coagularea sângelui, inflamații și alte probleme asociate cu oprirea temporară a inimii.
Operațiile pe inimă bătând sunt dezvoltate pentru a minimiza aceste riscuri și complicații. În astfel de operații, inima pacientului continuă să bată și să pompeze sânge în timpul intervenției chirurgicale. Aceasta este realizată fie prin tehnicile de stabilizare a inimii, fie cu ajutorul dispozitivelor care pot reduce sau preveni mișcările inimii pe anumite porțiuni, permițând chirurgilor să efectueze intervenția cu precizie.
Printre procedurile care pot fi realizate pe inimă bătând se numără:
• By-pass coronarian pe inimă bătând: Chirurgul poate reface fluxul sanguin în jurul arterelor coronare îngustate sau blocate fără a opri inima.
• Reparații valvulare: Valvele inimii pot fi reparate sau înlocuite în timp ce inima pacientului bate, eliminând astfel necesitatea oprii inimii.
• Ablarea fibrilației atriale: Aceasta este o procedură pentru tratarea aritmiilor, în care țesutul inimii responsabil de aritmii este tratat în timp ce inima bate.
• Implantarea de dispozitive medicale: Unele intervenții, cum ar fi implantarea unui stimulator cardiac sau a unui defibrilator, pot fi realizate în timp ce inima pacientului bate.
• Chirurgie congenitală: Corectarea anomaliilor cardiace congenitale poate fi realizată pe inimă bătând, reducând riscul pentru pacienți, în special pentru copii.

Prof. dr. Zoltan Galajda

 

 

Înapoi la pagina Blog