Tehnica CTO (Chronic Total Occlusion)

CTO

sursa foto: https://www.uscjournal.com/

CTO (Chronic Total Occlusion) este o afecțiune în care o arteră coronară este complet blocată sau înfundată de mai mult de trei luni. Blocarea este cauzată de acumularea de plăci de grăsime și calciu pe pereții arterei, ceea ce împiedică fluxul normal de sânge către mușchiul cardiac. Această afecțiune este considerată una dintre cele mai severe forme de boală coronariană.

Tehnica CTO este o procedură de cardiologie intervențională modernă ce utilizează aparatură și consumabile specifice recent introduse în practică.
Constă în deschiderea acelor vase ale inimii (vase coronare) care s-au închis mai demult și nu pot fi deschise prin procedura convențională folosită în cazul ocluziei acute urmată de infarct miocardic acut.
Coronarele închise cronic au beneficiat până acum de intervenție pe cord deschis.
Tehnica constă în “străpungerea” ocluziei cu microcatetere dpeciale ori anterograd (în sensul circulației sanguine) sau invers (în acest caz microcareterul pătrunde prin colaterale invers, retrograd).
Dacă apariția procedurilor de cardiologie intervențională au revoluționat tratamentul infarctului miocardic acut, procedura CTO se pare că va elimina complet operația pe cord deschis a bolilor coronariene, revoluționând patologia coronariană cronică.
Numai în Decembrie 2023 echipa noastră a efectuat 3 proceduri CTO fără complicații la pacienți care altfel nu ar fi avut o soluție terapeutică.

 

Prof. dr. Zoltan Galajda

 

 

 

Read More

Virtual Cardionet

Virtual cardionet, Cardionet Hospital, Zoltan Galajda Pentru că dorim să oferim pacienților noștri servicii medicale de cea mai înaltă calitate, în prezent suntem într-un proces amplu de digitalizare și informatizare  care are ca scop principal: accesarea, într-un mod cât mai facil, a serviciile noastre și rezolvarea chirurgicală, în cel mai scurt timp posibil.

Astfel, cu Virtual Cardionet favorizează rezolvarea on line a:  procedurilor administrative (trimitere de documente medicale, programări, precum și alte aspecte administrative), contactului facil cu pacientul, urmărirea sa post-operatorie, accesul pacientului la facilitățile oferite de Cardionet International Hospital.

Implementarea conceptului de Virtual Cardionet  este fezabilă luând în considerație și faptul că o mare parte din populație, azi, are acces la Internet, computer si diverse dispozitive mobile, cu ajutorul cărora poate beneficia de  Asistența medicală virtuală, precum și:

  •    Comoditate sporită. În loc să fie nevoiți să călătorească la un control medical, oamenii din zonele îndepărtate pot accesa cu ușurință aceste servicii de la distanță
  •   Accesibilitate îmbunătățită. A avea servicii de asistență medicală atât de accesibile oferă potențiala promisiune de a încuraja oamenii să își răspundă nevoilor de sănătate într-un mod mai oportun și mai frecvent.
  •    Costuri financiare mai mici. uneori chiar și jumătate din costul unei întâlniri tradiționale în persoană.

Dacă apelați la noi, partea administrativă in procesul Dumneavoastră  de vindecare este mult simplificată prin implementarea tehnicilor informatice și de telemedicină contemporane.  Aceasta parte reprezintă “Virtual Cardionet” pe care puteți să îl accesați.

A fost conceput pentru a putea fi utilizat simplu chiar și de generația mai in vârstă.

 

Operațiile pe cord bătând “off pump”

 

Operațiile pe cord bătând “off pump” – operațiile unde inima pacientului nu este oprită și nu este conectată la un aparat de circulație extracorporal (mașina cu inimă-pulmonară).

În operațiile tradiționale de chirurgie cardiacă, inima este oprită și un aparat numit mașină cu inimă-pulmonară preia funcția de pompare a sângelui pentru corp, permițând chirurgilor să lucreze pe inimă într-un mediu static. Cu toate acestea, această metodă poate veni cu riscuri și complicații, cum ar fi coagularea sângelui, inflamații și alte probleme asociate cu oprirea temporară a inimii.
Operațiile pe inimă bătând sunt dezvoltate pentru a minimiza aceste riscuri și complicații. În astfel de operații, inima pacientului continuă să bată și să pompeze sânge în timpul intervenției chirurgicale. Aceasta este realizată fie prin tehnicile de stabilizare a inimii, fie cu ajutorul dispozitivelor care pot reduce sau preveni mișcările inimii pe anumite porțiuni, permițând chirurgilor să efectueze intervenția cu precizie.
Printre procedurile care pot fi realizate pe inimă bătând se numără:
• By-pass coronarian pe inimă bătând: Chirurgul poate reface fluxul sanguin în jurul arterelor coronare îngustate sau blocate fără a opri inima.
• Reparații valvulare: Valvele inimii pot fi reparate sau înlocuite în timp ce inima pacientului bate, eliminând astfel necesitatea oprii inimii.
• Ablarea fibrilației atriale: Aceasta este o procedură pentru tratarea aritmiilor, în care țesutul inimii responsabil de aritmii este tratat în timp ce inima bate.
• Implantarea de dispozitive medicale: Unele intervenții, cum ar fi implantarea unui stimulator cardiac sau a unui defibrilator, pot fi realizate în timp ce inima pacientului bate.
• Chirurgie congenitală: Corectarea anomaliilor cardiace congenitale poate fi realizată pe inimă bătând, reducând riscul pentru pacienți, în special pentru copii.

Prof. dr. Zoltan Galajda

 

 

Înapoi la pagina Blog

Dispozitive EKG și Tensiometru

Cardionet International Hospital oferă pacienților săi servici din domeniul telemedicinii, din această categoriile făcând parte și monitorizarea intensivă la domiciliu.
Pentru implementarea acestui serviciu  se utilizează un dispozitiv pentru determinarea EKG, inclusiv pentru măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului.
In materialul video următor prof. dr. Zoltan Galajda oferă detalii despre importanța utilizării acestui dispozitiv la domiciliu.

 

Pentru descărcarea aplicației – amintită în prezentarea video anterioară – pentru telefon

Descarcă aplicația ViHealth

Pentru telefoanele Android (Samsung, Huawei.etc…) faceți click aici

Pentru telefoanele iOS –  IPhone faceți click aici